Scallops (Opdateret)

Taget på min custom Mercury er nu lakeret færdigt. Det tog 60 timer bare med afdækning. Den har fået hele turen i rigtig 60’er lowrider stil. Masser af flake, candy, striber etc. etc.
Bare til afdækning af taget blev der brugt over $150 i afdækningstape !!

Men med al den farve på taget manglede der ligesom noget på resten af karossen. Så beslutningen om at der skulle ske noget blev hurtigt taget. Der skulle laves scallops i typisk 60’er stil alá Larry Watson. Nok en af de største kunstnere inden for customlak i USA.
Afdækningen er i gang. En ting er at lave den ene side, men den anden side skulle gerne være en nøjagtig spejling af den første. Så der skal laves en STOR skabelon

scallops1

scallops2
De fede scallops bliver sammenhængende fra snude til bag. Og følger bilens former. Scallops ser bare bedst ud på de lidt kantede 60’er biler, syntes jeg.

scallops3
Nu begynder man at kunne se sammenhængen. Det her går nok hen og bliver vildt !

scallops7
Slut for i dag. 12 timer er gået med afdækning. Det tager tid at bygge/lakere en custom

I morgen skal den så ha’ farve. Dernæst skal den stå og hærde en uges tid, hvorefter der skal laves flere striber (Pinstriping) uden om de lakerede scallops. Og når det er klaret skal den igen stå en uge eller to før den vandslibes forsigtigt og får det sidste lag klarlak.

scallops8

Farvevalget blev sølv. Naturligvis med en fin metallic effekt

scallops12

En let vandslibning, og så er den klar til at modtage endnu et lag klarlak

scallops16

Spejlblank – Men ikke længe. Den skal vandslibes endnu engang, inden der skal males striber uden om de sølvfarvede scallops

scallops17

scallops24

Nu var farven på de tidstypiske scallops på plads. Ingen fortrydelse nu…… Nu kommer det så til farvevalget af de striber som skal løbe uden om. Skal de være grønne, blå, lilla eller ?

clear1

Valget faldt på en meget mørk lilla. Står perfekt til resten af bilen, syntes jeg.

clear3

IMG_6864_resize

Her kan man rigtig fornemme al den fine metallic og candy effekt i lakken

IMG_6862_resize

IMG_6454_resize

Et andet typisk customtrick er at tilføje de frække dobbelte antenner fra 1959 Impala.

Fortsættelse følger……

Skriv et svar