1965 Buick Electra 225 Convertible

Indimellem koster det rigtig mange penge at sidde i sofaen med laptoppen på skødet og en kop kaffe i hånden. Her er et klasseeksempel på netop dette !!!

En eftermiddag hvor diverse salgsider i USA blev pløjet igennem, faldt jeg over denne læbestiftrøde skønhed – Og jeg vidste straks at DEN måtte jeg eje !!!!
Problemet var dog at den stod ca. 8 timers kørsel nord for hvor min makker i USA bor. Men han var heldigvis klar til en lille udflugt, så han lejede en lille Fiat 500 og stak afsted til Campbell hvor sælger boede.


Bilen har altid været i Californien, dog med en kort lille afstikker til Arizona. Bilen er som min makker siger det: Rocksolid and bonedry ! – Det bliver ikke bedre !


Baglygtepanelet er imponerende. Ikke midst i mørke……


Det kridhvide indtræk, og den hvide kaleche mod den røde lak er perfekt !!!


Det er uden tvivl et sandt helvede at holde rent. Men hvor ser det dog godt ud !


Selv bagagerummet er i fin stand.


Det bliver ikke ret meget større !! Navnet Electra 225 refererer til at den er 225″ lang. Altså omkring 5.7 meter !!!


Motorrummet… Her ligger den største motor fra Buick i 1965. En “Wildcat 465” V8’er
Den er 425 kubiktommer. Det svarer til 7 liter !!! Den yder 345 SAE HK og har et moment på 465 lbs/ft. – Det er altså VOLDSOMT !!!


Motoren er total renoveret. Se bare hvordan den ser ud under ventildækslerne !!!

Men…… Nu er det jo sådan at jeg gennem mange år har købt og solgt biler, så selv dem man måske har indkøbt til sig selv, ender indimellem med at blive solgt alligevel. Og sådan er det faktisk allerede gået med denne. Så den får et nyt hjem ikke ret langt væk fra hvor jeg bor. Så det er lidt en trøst at jeg kan se den indimellem, og måske endda “nasse” en tur i den. Den kommer til at pynte i det vestsjællandske landskab !!