1958 Edsel

Hvis ikke jeg lige havde smadret sparegrisen og brugt mine penge på en 1971 DeTomaso Pantera, så kunne jeg godt ha’ fundet på at bruge dem på denne her.

En helt fantastisk istandsat 1958 Edsel Pacer Convertible. Har i lang tid haft et godt øje til denne fantastisk bil. Mange hader dem af et godt hjerte, men jeg elsker dem ! Det er noget af det flotteste og mest unikke, skabt i 50’ernes USA.

Et helt fantastisk design. Desværre slog det ikke igennem i 1958, og bilen blev en kæmpe fiasko, og kostede Ford Motor Company rigtig mange millioner.


Den er da fantastisk ???

Kan man andet end at elske den front ? Den er helt suveræn i mine øjne. Dog mente en stor den af befolkningen i 1958, at den lignede en Oldsmobile som havde suttet på en citron. Andre mente at den lignede en kvindes vagina. Man skal nok ha’ en god fantasi for at se nogle af delene !


Selv kabinen er noget for sig.  Det geniale gearvælgersystem f.eks. – Det betjenes ved et tryk på en knap i rattets centrum. Derefter gives der en impuls til en elmotor, som derefter sætter bilen i det ønskede gear. Desværre var der en del problemer med det, og allerede året efter, i 1959 modellen, var systemet erstattet af et almindeligt ratgear.

 Der er ikke en vinkel hvorfra en 1958 Edsel ikke er smuk !

Se denne smukke bil på eBay: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180871830366&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Når vi nu taler om Edsel, så var jeg selv ejer af et smukt eksemplar for år tilbage.


En stolt ejer af en tidlig bygget Pacer.


Lige hjemkommet til det kolde nord. Noget af en omvæltning for den fine California-bil.

Se mere om min Edsel her: www.carnut.dk/dk/1958edsel

Eller lidt video:

Skriv et svar