The Groovy 70’s

Mange i amerikanerbilskulturen er helt fortabt i 50’erne. Det var uden tvivl også en fed tid, med store flotte flydere med masser af krom, store halefinnner og hvor luftmodstand, benzinøkonomi etc. ikke betød en døjt !
Rock’n’Roll var det nye sort, og Elvis’s vrikken med understellet kunne få pigerne til at dåne på stribe.

Jeg er derimod, som jeg plejer, lidt modsat alle andre og elsker 1970’erne. Hvor det i 1950’erne var pastelfarverne som var “in”, så var der i 70’erne MEGET mere kulør på sagerne. Især bilerne måtte meget gerne have stafferinger i så mange farver som overhovedet muligt. Og gerne med masser af Flake, Candy, Flip Flop og hvad det ellers hed, blandet i malingen.
Discomusikken var kommet på banen, og bragede ud af de åbne vinduer, når de unge knægte kørte race mellem lyskurverne på Woodward Avenue i deres smarte Camaro’er, Chargers og andre muskelbiler. Alle hævet i bagenden med “Hi-Jackers”, en støddæmper som kunne fyldes med luft på den lokale tankstation, og som gjorde plads til de alt for brede baghjul. Fælgene der sad på bilerne var helt sikkert de klassiske “Mags” – Altså magnesium fælge, eller de endnu mere klassiske forkromede “SS” eller “Keystone” fra Cragar.

64
Hvis ikke der sad et sæt “Cragar Keystone” som disse på vognen, var der nok ikke scoringsmuligheder hos piger som hende her !

84
Sådan her skulle de se ud i 70’erne og en smule op i 80’erne. Masser af striber og farver.

67
G-strengs bikinien var der endnu ikke tænkt på

82
Men 60’ernes miniskirts var stadig hot hos de unge. Gudskelov….

66
Her er vi nok lige i starten af 1980’erne, men bilerne er bestemt i 70’er stil

89
Det ER da smukt med alle de farver !

48

57
Permanentet hår, spejlsolbriller og et kækt overskæg og man var som hevet ud fra en 70’er serie som f.eks. “Starsky & Hutch”

39
Cragar fælge og Hi-Jackers monteret på en Fræk Plymouth Cuda – Han er helt sikker på at slæbe en dame med hjem i aften – Det her set’up kan ikke slå fejl !

29
Så bliver det ikke mere cool i 1975 !

26
Stramtsiddende satin. En rigtig 70’er specialitet…

22
Igen Cragars og masser af farver.

12
En 1966 Buick Skylark med rigtige fælge, sidepipes og hævet bag. Bilen fejler intet, men ved ikke om drengenes påklædning i dette tilfælde alligevel ødelægger deres scoringsmuligheder !

11

02
1973 Ford Gran Torino. Lige peppet op med et sæt af dem du ved nok….

62
En anden ting som var stort i 70’erne var kassevogne. Og som det nu var dengang, så gerne med sidepipes, Mags fælge, masser af farver etc. Og indeni skulle der gerne være MASSER af plys !!

60

56

55

17

Man, I LOVE the Grooving 70’s !!!

 

Skriv et svar