Carnut går tilbage i tiden – Del 4

En tidlig morgen d. 28/5-1991 Satte jeg mig i førersædet af min Toyota MR2 og kørte til Nissan forhandleren i Nordjylland, for at se på den 1972 Buick Skylark som jeg havde modtaget billeder af nogle dage forinden. Det var en lidt sørgmodig tur, da jeg jo egentlig var glad for den lille flade, kvikke bil. Men ønsket om at blive amerikanerbil ejer var altså større, så den måtte videre. Så jeg, Toyota og en kammerat drog vest på.

Buick’en stod og glimtede med sin smarte Flake lakering, og så var jeg jo solgt. Kunne allerede forstille mig hvordan den ville se ud en mørk aften på Vesterbrogade i København, når den badet i neon- og blitzlys kom kørende ned af gaden. Jo, jeg skulle eje denne pragtfulde vogn !

Turen hjem med bilen blev også en oplevelse. Når man har købt ny vogn, og ikke har nogen idé om instrumenternes virken og præcision, så er det nok dumt at køre tankmåleren ned under 1/4 fuld, erfarede jeg… På den hårde måde !
Midt på den jyske motorvej begyndte bilen at hoste, for til sidst at gå helt i stå. Tanken var tom ! Men en venlig bilist stoppede og jeg blev kørt til nærmeste tankstation og tilbage til bilen igen. Jyder er vældig flinke folk !

Med 5 liter benzin i tanken, kunne vi i roligt tempo lige præcis nå næste afkørsel, og så flottede vi os og gav den for en 5’er mere !

En 9 minutters video fra turen kan ses her:

Allerede få dage efter afhentningen af bilen, blev der fra USA Autodele i Odense, handlet et sæt brede kromfælge til den. De originale stålfælge med tilhørende kapsler passede måske fint til en piberygende 70 årig mand – Ikke til en 20 årig knægt !

CCF14012014_00000
Nummerpladen SKAL sidde skævt på denne model iflg. instruktionsbogen.

CCF14012014_00002
Se det piftede bilen gevaldigt op !

CCF14012014_00003

CCF14012014_00001
Navnet “Boulevard Queen” passede bilen perfekt. Den var virkelig en dronning, når den gled ned gennem Vesterbrogade, med bilen fuld af kammeraterne. Den og vi har haft mange gode ture dertil i sommeren 1991. Og den flotte lakering gjorde sig virkelig godt i det Københavnske neonlys – Præcis som jeg havde forstillet mig.

Men…… Lakken gemte på ubehagelige overraskelser. De mange lag maling og lak havde gemt en del rust i skærmkanter, dørbunde og andre steder. Så da sæsonen var overstået blev den sat i garagen for en nærmere inspektion. Opstaldningen i garagen kom dog til at tage en smule længere tid end forventet. Mere om det senere.

Ooohhh, og jo – Inden den blev parkeret, nåede vi lige, på et lukket område, at brænde et par dæk af. Et af gangen, da der ikke var differentialespærre på den. Så den trækker desværre kun det ene dæk rundt…..  🙁

Skriv et svar