The Yellow Taxi Cab

 

Forside

Bilen

På Tur

Historie

Kontakt

 

 

 

Historien om Checker Motors Corporation:

Checker Motors Corporation  startede tilbage i 1922 med udelukkende at bygge Taxier på deres fabrik i Kalamazoo, Michigan. I 1956 blev modellen som mange kender introduceret. Et lettere ”facelift” blev fortaget i 1958, hvor den fik dobbelte forlygter.

I 1960 begyndte Checker for første gang at sælge deres biler til folket, som ganske almindelige personbiler. Det fortsatte de med helt frem til 1982 hvor fabrikken lukkede. Der blev fra 1960-1982 produceret omkring 100.000 Checker Marathon og Taxi Cabs. Under 10% af dem er solgt til private som personbiler. Dog blev der solgt flest personbiler i 1960’erne, da den i 1970’erne og frem var håbløst forældet, designmæssigt.

Checker benyttede dele fra mange andre bilproducenter. Bl.a. har Chevrolet leveret mange motorer, gearkasser og bremsedele til Checker. Motorerne kom fra Chevrolet’s lastbilprogram. Det siges at en Checker nemt kører 500.000 miles uden problemer. Den største fjende er RUST ! Deres smarte idé med at skærme og mange andre dele nemt skrues af på kort tid, gør desværre at rusten får nemt fat. En bagskærm kan f.eks skiftes på ca. 15 minutter. Og det var tit nødvendigt når de kørte rundt i New Yorks fyldte gader.